www.leidieniemeijer.com
 
Home
 
Psychotherapie
Therapie
Relatietherapie
Traumabehandeling
Supervisie
 
Trainingen en cursussen
Assertiviteit
groep
Wat is assertief?
Voor wie geschikt?
Wat leer je?
Wat houdt het in?
Hoe lang duurt het?
Tarieven cursus
Printbare tekst
Partnercommunicatie
Opvoeding
 
Workshops
Workshop Portugal
 
Over mijzelf
Samenwerking
Opleiding
Ervaring
 
Contactgegevens
Tarieven
Adres en kaartje
 
info@leidieniemeijer.com
 

Cursus Assertiviteit


Assertiviteitscursus te Soest

In januari 2020 start er weer een Assertiviteitscursus op zaterdag 18 januari 2020. Opgave voor deze cursus kan via een mailtje aan info@leidieniemeijer.com . Graag met een telefoonnummer erbij. Ik neem daarna contact op. Men kan ook telefonisch inlichtingen krijgen over de cursus via 035 – 6033286.

Deze zaterdagcursus bestaat uit 6 zaterdagen en wordt voorafgegaan door een persoonlijk intake gesprek. De data zijn 18 januari, 1 en 8 februari, 7, 21 en 28 maart 2020. De sessies zijn van 9:30 tot 15:30 met inbegrip van een pauze van ongeveer 1 uur en 15 minuten. Indien noodzakelijk kan op de eerste groepsbijeenkomst soms in gemeenschappelijk overleg van data en tijden worden afgeweken.

Het is niet makkelijk voor mensen te kiezen uit het grote aanbod assertiviteitscursussen. Mijn training onderscheidt zich van veel andere trainingen door de langere duur van de cursus, uitgespreid over drie of vier maanden, zodat deelnemers ruim de gelegenheid krijgen het geleerde in de praktijk te oefenen en vervolgens ook te bespreken. Een ander onderscheid is dat ik niet alleen assertiviteit geef maar ook verschillende psychologische begrippen op een bruikbare manier in deze training meeneem, waardoor deelnemers meer inzicht krijgen in hun eigen gedrag en dat van anderen. Door mijn lange ervaring als psycholoog en therapeut geeft mijn cursus heel goede resultaten.

Nadere informatie over de duur en organisatie van de cursus .

In deze cursus leer je
  • je gevoelens te uiten, zonder anderen nodeloos te kwetsen
  • zelf richting aan je leven te geven
  • zelfvertrouwen te vergroten
  • duidelijk zijn in contact met jezelf en de ander
  • met kritiek en agressie om te gaan
  • niet over je heen te laten lopen
  • nee te zeggen zonder je schuldig te voelen
  • conflicten op te lossen
  • hyperventilatie en angsten te hanteren
  • door oefening assertief om te gaan met eigen situaties

In de groep wordt geoefend met nieuw gedrag. Met elke deelnemer vindt vooraf een kennismakingsgesprek plaats van ongeveer een uur.

Op de volgende pagina's over deze cursus vind je uitgebreidere informatie over assertiviteit en de inhoud van de cursus.

Ervaringen van deelnemers

Ik geef deze cursus al meer dan 39 jaar. Zelf vind ik het bijzonder leuk om iedere keer weer opnieuw te zien hoe enthousiast mensen over deze cursus zijn. Een dergelijke cursus helpt mensen zowel in hun privé leven als in hun maatschappelijk bestaan veel beter te funktioneren. Het komt geregeld voor dat werkgevers deze cursus financieren, omdat zij duidelijk de positieve gevolgen van de cursus op de werkvloer merken.

Inlichtingen en aanmeldingen voor een Assertiviteitscursus bij Leidie Niemeijer per e-mail of na 20 mei per telefoon:
tel. 035 – 6033286.
 
Wat is assertief?

© 2004-2016 Niemeijer Consult. Tekeningen: F.F.H. van Dorsten. All rights reserved.