www.leidieniemeijer.com
 
Home
 
Psychotherapie
Therapie
Relatietherapie
relatietherapie
Individuele Relatietherapie
scheiding
Scheidingsbegeleiding
Tarieven relatietherapie
Printbare tekst
Traumabehandeling
Supervisie
 
Trainingen en cursussen
Assertiviteit
Partnercommunicatie
Opvoeding
 
Workshops
Workshop Portugal
 
Over mijzelf
Samenwerking
Opleiding
Ervaring
 
Contactgegevens
Tarieven
Adres en kaartje
 
info@leidieniemeijer.com
 

Relatietherapie


Relatieproblemen

Elke relatie kent problemen. Er is vaak een gebrekkige communicatie tussen partners. Soms worden de problemen zo heftig dat men er hulp bij zoekt. De partners komen er samen niet meer uit.

Relatietherapie of de Cursus Partnercommunicatie?

Mensen kunnen bij mij kiezen voor individuele begeleiding of voor een Cursus Partnercommunicatie om relatieproblemen aan te pakken. De cursus partnercommunicatie is bedoeld om partners te leren duidelijk met elkaar te communiceren en uitstekend geschikt om naar elkaar te leren luisteren en eenvoudige conflicten op te lossen.
Bij de individuele begeleiding van partners ga ik dieper in op onverwerkte gebeurtenissen, die vroeger zijn ontstaan en in de relatie naar voren komen. Mensen hebben vaak de neiging de oorzaak van het niet goed lopen van hun relatie te wijten aan hun partner. In therapie wordt duidelijk dat beide partners een rol spelen in het niet goed funktioneren van hun relatie en wordt gekeken wat bij de één en wat bij de ander hoort. Soms vind ik het dan ook nodig met één van de partners of met beide partners een stukje therapie afzonderlijk te doen.

Scheidingsbegeleiding

Mijn relatietherapie bij een dreigende scheiding is er in eerste instantie op gericht te kijken of de partners hun problemen samen kunnen oplossen. Dit is vaak ook in het belang van de kinderen, die bij scheiding makkelijk het kind van de rekening worden.
Soms is het duidelijk dat herstel van de relatie niet meer mogelijk is. Vaak zijn er dan al onherstelbare dingen gebeurd, is de afstand tussen de partners niet meer overbrugbaar en besluiten zij tot een scheiding. Scheidingsbegeleiding kan helpen tot een goede afronding te komen met duidelijke afspraken voor de toekomst.

Alléén of samen?

Het is ook mogelijk om alleen te komen zonder partner wanneer de partner niet mee wil gaan. Als jij zelf patronen verandert, wordt het bestaande wankele evenwicht in de relatie verbroken en ontstaan er mogelijkheden voor een nieuwe balans. Ook na een scheiding kan het zinvol zijn begeleiding te krijgen. Dit kan helpen de schade voor eventuele kinderen te beperken en is vaak belangrijk voor de eigen verwerking.

 
Individuele relatietherapie

© 2004-2016 Niemeijer Consult. Tekeningen: F.F.H. van Dorsten. All rights reserved.