#zomerworkshop#
www.leidieniemeijer.com
 
Home
 
Psychotherapie
Therapie
Relatietherapie
relatietherapie
Individuele Relatietherapie
scheiding
Scheidingsbegeleiding
Tarieven relatietherapie
Printbare tekst
Traumabehandeling
Supervisie
 
Trainingen en cursussen
Assertiviteit
Partnercommunicatie
Opvoeding
 
Workshops
Workshop Portugal
 
Over mijzelf
Samenwerking
Opleiding
Ervaring
 
Contactgegevens
Tarieven
Adres en kaartje
 
info@leidieniemeijer.com
 

Relatietherapie


Scheidingsbegeleiding

Bij een eventuele scheiding kijk ik welke onopgeloste problemen uit de jeugd van de beide partners in de relatie terecht zijn gekomen en doe ik, als de partners dat willen, ook individuele sessies om de oude dingen aan te pakken. Vaak hebben partners de neiging alle schuld bij de ander te leggen. Wij bespreken het aandeel van beide partners in het mislukken van de relatie.

Wanneer bijvoorbeeld jouw ouders gescheiden zijn en je vader of moeder is uit huis vertrokken dan kan je daar de nodige angst voor verlating van opgelopen hebben. Je kunt dan voortdurend bang zijn dat je partner toch wel bij je weg zal lopen en zonder dat je het door hebt jezelf zo gedragen, dat hij of zij op een bepaalde dag inderdaad bij weggaat.

In sommige gevallen is het duidelijk dat herstel van de relatie niet meer mogelijk is. Dit is nogal eens het geval, wanneer mensen te laat hulp hebben gezocht, de conflicten en spanningen te lang hebben laten oplopen en er al onherstelbare verwijdering is ontstaan. Ik begeleid de partners dan bij hun verdriet en boosheid over de scheiding en bij het op een zo goed mogelijke manier uit elkaar gaan. Vooral respekt voor elkaar en het vinden van goede omgangsvormen en regelingen met de kinderen zijn hierbij van groot belang.

trekken_aan_de_kinderen Bij scheiding hebben de ouders nogal eens de neiging aan de kinderen te trekken. Ik vind het belangrijk dat de kinderen waar mogelijk loyaal kunnen blijven aan beide ouders, zodat de kinderen niet “gedwongen” worden partij te kiezen. Dit lukt natuurlijk niet altijd, maar als het wel lukt hebben beide partners en hun eventuele kinderen daar veel profijt van.

Het is ook mogelijk om alleen te komen zonder partner wanneer de partner niet mee wil gaan. Als jij zelf patronen verandert, wordt het bestaande wankele evenwicht in de relatie verbroken en ontstaan er mogelijkheden voor een nieuwe balans. Na een scheiding kan het zinvol zijn begeleiding te krijgen waardoor je verbetering kunt brengen in de omgang met je ex-partner. Dit komt ook de kinderen weer ten goede.

 
Individuele relatietherapie Inleiding Tarieven relatietherapie

© 2004-2016 Niemeijer Consult. Tekeningen: F.F.H. van Dorsten. All rights reserved.